Mysbyxor

Fredag och jag tvättar och sitter i mysbyxor och fleecetröja. Faktiskt riktigt najs. Bara slappar.

Dagen började inte så bra. Steg på fel buss, vilket egentligen inte ska gå för det ska bara komma en buss på morgonen, men den var lite sen. Tur att mina busskompisar ropade mig tillbaka. Hade kunnat bli spännande annars...

Kollade i min bokhylla och började bläddra i "Två nötcreme och en moviebox". Fick minsann fnissa lite. När man inte längre kan räkna sina fyllor och sexuella upplevelser, då är man vuxen.... Har nog varit vuxen ett tag tror jag.

Nu ska jag fortsätta att slappa i mina mysbyxor.

*kramis*

*you’re a salty water ocean wave.
you knock me down, you kiss my face.
I know the storms will always come.
but I still love to have you around*

Långt land

Hoppas jag aldrig behöver vara arbetslös. Hade nog gjort vad som helst för att slippa. Till och med jobbat på McDonalds... Fikade med min arbetslösa kompis idag. Stackars henne, sökt massa jobb men inget som passar. Jaja, det ordnar sig nog.

Pratade med min luleåkompis idag också. Saknar henne så. Dumt att det är ett så långt land vi bor i.

Imorgon är det helg. Det är bra. Bara måndagen har gått så har hela veckan försvunnit känns det som. Ska slappa och sova så länge jag kan!! Så skönt!!

*kramis*

Två sanningar närmar sig
varann. En kommer inifrån,
en kommer utifrån och där
de möts har man en chans
att få se sig själv

Thomas Tranströmer


Harajuku Girls

Nu har jag precis ätit gott och blandat creamy. Inte så hemskt imponerad, men jag äter ändå! :)

Min dator är helskum idag. Eller internetuppkopplingen i alla fall, datorn brukar vara lite lustig. Den visar bara de sidor den känner för, så nån mejl har jag inte läst!

På lördag ska vi dansa!! *wee* Var så länge sen jag var ute. Synd bara att min hane inte kan.... Jaja, han är bäst ändå!

Jag måste sluta med min "oj jag har inga rena kläder alltså köper jag nya"-teknik. Borde lära mig att tvätta oftare. Nu är det kris. Måste ske imorgon. Och fika med Linda också annars vet jag inte vad som händer.

När jag gick till jobbet idag så lyssnade jag på samma låt fyra gånger. Harajuku Girls med Gwen Stefani. Den fastnade. Bara så ni vet.

*kramis*




Cool

Ibland så oroar jag mig för saker och förstorar upp dem jättemycket och sen visar det sig att det inte är ett dugg svårt/jobbigt. Och ibland är det exakt tvärt om. Borde nog tänka mindre, planera mindre, bry mig mindre.

Slutade tidigt idag så jag cyklade en runda. Superhärligt höstväder idag ju. Var i en såndär jättestor presentaffär där det finns 10 000 fina saker, men jag köpte ingenting. Blir liksom för mycket så det blir bara blörk. Har dock köpt en ny blomma och massa citrusfrukter. Använder nästan aldrig citron eller lime när jag lagar mat, men det är fint i fruktkorgar... :)

Har varit duktig och städat mitt kylskåp idag. Konstigt, för varje gång jag gjort det så lovar jag mig själv att det aldrig kommer se ut så igen, men på nått lustigt vis så har det hänt flera gånger... Måste vara nån annan som ställer in konstiga saker där...

Nu ska jag kolla klart på Beck, tv4 ska bara ge upp sin megakissepaus först. Har både hunnit diska och torka golven under tiden.

*kramis*

Cool


(mammas 70-tals brillor med mig bakom)



Klagar

Varför luktar mina disktrasor så illa efter typ tre sekunder?
Varför är det så svårt att inte smula i soffan?
Varför är det så förbaskat trist att bli frånåkt?

Har precis diskat efter vår pestolaxmåltid. Blö, det blev inte gott. Svårt att laga mat och vara tyst samtidigt. Kent skulle vila en stund för han skulle jobba och då lagade jag mat. Jaja, mätt är jag i alla fall. Fast det beror nog delvis på att Karina köpt flytande snickers när hon var i Polen. Det ska jag nog inte äta på några dagar nu... :)

Var på bio i söndags. Flightplane. Den var ganska bra, psykologisk thriller. Hmm... Kan du lita på dig själv egentligen?

Min lägenhet är skitig. Måste nog städa den. Min disktrasa luktar blörk, mitt golv är fullt av varmchokladfläckar och det är smutstvätt till överflöd. Usch vad jag klagar. Nöjd ska man vara.

*kramis*

Tror du på livet?
Eller tar du för givet
Att allt det goda alltid kommer av sig själv.

Duvskit

Nu är det höst, bara så ni vet. Det regnade iskallt regn när jag skulle gå en promenad, så jag la ner det projektet. Sitter här framför datorn, jämte det varma elementet och har det bra.

Haft tråkigt på jobbet idag, eller det var inga roliga saker att göra. Har haft roligt mellan de tråkiga sakerna. Har faktiskt putsat fönster idag. Äckligaste jag gjort på länge. Massa duvskit var det på dem och jag var så trött på vår enhetschef som inte fixar det så jag lånade fönsterputsargrejor av städerskan och gjorde en god insats för mina små söta växelvårdare. Men, jag var tvungen att sanera mig själv efter jag genomfört projektet. Intorkad duvskit är inget trevligt alls.

Sov så gott på bussen idag, hade kunnat sitta där fortfarande. Undrar hur jag ser ut när jag ligger där och dreglar? Ingen trevlig syn säkert... Jaja, bryr mig inte jättemycket om mina busspolare.

Idag skulle jag fixa min läslampa som orsakade ett lokalt strömavbrott här för några veckor sedan. När jag drog bort den var den helt svart så jag förstår om det blev mörkt. I alla fall så var lampan av en sån där lustig sort, halogenlampa heter det nog (eller halloweenlampa som jag råkade säga först) och sånna har de inte i vanliga affärer. Blö. Får försöka imorgon igen.

Så mycket spännande hände i mitt liv idag. Jaja, det är ju bara mitt problem...:)

*kramis*

Svettig

Nu har jag varit och gjort mig svettig. Genom att bugga. Det var skojskoj. Är så trött nu så jag hade kunnat somna här och nu. Ska nog undvika det, somnade en gång vid skrivbordet när jag jobbade natten, vaknade av att telefonen ringde, men jag hade inget blod i armen så den gick inte lyfta... :) Satsar på sängen istället.

Har inte hänt så mycket  meningsfullt i mitt liv det sista dygnet. Var duktig och bakade sockerkaka och rulltårta igår till personalmötet, det ni! Dumt bara att nån jäkla bulkmedelsnisse också hade massa fika med sig. Det blev överflöd i kakor... :)

Försöker följa LOST, men jag lyckas inte. Tanken med serien var nog god från början, men när den började övergå till massa övernaturliga saker så gav jag upp. Följer inga tv-program längre, tittar så sällan på tv. Det enda är nog nån komedi som går på eftermiddagen samtidigt som jag äter, annars är det dåligt.

*kramis*

Effektiv

Nu har jag varit en hemsking och laddat ner massa musik. Rätt imponerad av mig själv att jag fixade det faktiskt! Lyckades bränna ut den också, Kent sa att det var fel på mitt brännarprogram, men det var nog honom det var fel på.... :)

Idag har jag jobbat ensam största delen av dagen. Det var rätt bra för gissa om jag fick mycket gjort. Insåg hur mycket strunt jag hittar på på jobbet när vi är flera där... Vi har alltid jätteskoj och vi gör vettiga saker, men det tar ju lite längre tid när alla måste säga sin åsikt. Imorogn är det back to normal, då träffar jag mina livskamrater igen. Det är ju trots allt dem jag spenderar mest tid med, tur att de är så bra.

Har precis tagit ett bad tillsammans med mina badankor. Måste erkänna att det är trevligare när Kent är med, men jag fick ta det näst bästa...
Ska kolla färdigt på Beck nu och sen så ska jag vara duktig och gå och lägga mig. Igår kom vi fram till att det är bra att gå och lägga sig tidigt på söndagar, sekunden efter det sagts så insåg vi hur likt en mammakommentar det lät och så blev vi lite rädda.... :)

*kramis*

*lite mat och ett hem, ett glas vin och en vän, allt annat känns så överdrivet*

Söndagkväll

Så har denna helgen gått. Måndag snart igen, men det är rätt skönt faktiskt. Är nog en vän av rutiner... I smyg... Tycker om att ha saker och ting planerade, ibland i alla fall, men jag kan lätt ändra mina planer. Så hoppas jag att jag är...

Igår bowlade vi och åt på thairesturangen runt hörnet. det var trevligt, fast de som var med trodde nog att jag var sur eller nått, men så var inte fallet. Vissa människor orkar jag bara inte med om jag inte är superpigg och jättemotiverad och det var jag inte igår så jag orkade inte vara trevlig. Jaja, de som känner mig väl har förståelse och det är huvudsaken.

Imorgon kommer bli en lång dag på jobbet, kommer få tjafsa en hel del tror jag. Det stod i mitt horoskop att jag skulle ha många konflikter med arbetskamrater denna vecka, tror faktiskt det är sant... Jaja, bara man tror på sig själv och inte bråkar i onödan så går det nog bra.

Nu ska jag tillbringa resten av kvällen med att slöa framför tvn och att läsa en bok.

*kramis*

Framkallat kort

Sitter på jobbet och kollar ut genom fönstret på några skejtande fjortisar. Så kravlöst det ser ut... :)

Framkallat kort, mycket imponerad av fujufilm på nätet, korten kom på två dagar!! Gjort svartvita förstoringar på när Kent, Björn och jag testar mammas 70-tals solbrillor. Blev skittufft. Ramat in dem också och varit duktig!! Måste framkalla fler kort och sätta in i mitt jätteambitiösa fotoalbum.

Vill ha en ny telefon. Den jag har på jobbet är skitbra. En Motorola någonting. Svart är den... Får undersöka saken lite bättre.

*kramis*


Avstressad...

Idag har jag haft möda för min lön. Tur att huvudet satt fast där en stund annars hade jag nog slarvat bort det. En liten farbror fick spel, att det ska vara så jäkla svårt att få in nån på psykakuten är lustigt... Och att läkare inte kan prata med varandra är ännu konstigare.... Jaja, en och en halv timmes övertid, sen var det fixat. Tur att jag har arbetskamrater som piggar upp i alla fall.

Nu håller jag på att tvätta. Börjar bli en jäkla gnällkärring, men min granne är tvättstugemarodör. Vi är två personer som delar tvättstuga, men varenda gång jag kommer så har han sina sura, blöta kläder där. Jaja, jag slängde ut dem idag och skrev upp mig på vår seriösa tidbokning... Får se vad han gör med mina grejor....

Nä, nu ska jag duscha, jag luktar inte direkt hallon, fick genskjuta bussen på vägen hem så jag skulle hinna med den och det innebar att springa järnet.

*kramis*

Duktig!!

Idag har jag varit kreativ. Fixat till mitt sovrum, det blev en klädställning med nya galgar och korgar att hänga på den. Slängt en hel säck med kläder, skänkt en tavla och en byrå till en secondhandffär. Inte för att de var så intresserade av att ta emot dem, men det var närmre att gå dit med grejerna än att gå och slänga dem.

Var även och handlade lite småprylar i en inredningsaffär som det var halva priset i. Det är egentligen pinsamt att folk handlar så mycket när det går dåligt för affärer... Jag skäms lite i alla fall.

Har även beställt några förstoringar på kort som jag ska rama in, det blir nog finfint hoppas jag!!

Nä, nu pladdrar jag bara på... Ska snart iväg och dansa, det blir nog bra.

*kramis*

Slappar...

Gör inget vettigt. Bara slappar just nu. Har faktsikt rengjort mitt ugnsgaller och.... Det var nog allt nyttigt ja. Det var ingen vacker syn eftersom jag bakade kladdkaka i helgen och all smet höll sig inte i formen...

Har kommit fram till att jag jobbar med en hel hög kärringar. Jag är inte mycket bättre själv, men ibland är jag så trött på dem så det inte är sant. Bara ältar gammal skit som borde glömts för länge sedan och hänger upp sig på småsaker. Alla har åsikter om alla och är inte ett dugg rädda att berätta dem så länge personen inte är i rummet. Undrar om jag verkligen är likadan? Tja, eftersom jag inte säger ifrån så är det nog så... *skärpning*

Imorgon ska jag ha ett projekt, nämligen att fixa till mitt sovrum. Det har sett ut som en tvättstuga sen dagen jag flyttade in här (åtta månader sedan). Alla kläder ligger i tvättpåsar, både rena och smutsiga och det är inget roligt för på morgonen vid halvsextiden när jag är lagom pigg så blir det lätt lite stökigt när jag ska ha tag i just den tröjan som ligger i just den påsen.... Slutar alltid med kaos.

*kramis*

//jag vill ha dig här på riktigt inatt och suga liv ur din halspulsåder//

Hos mor och far

Sitter nu "hemma" hos mor och far. Tycker egentligen inte om att vara här för mycket, men när jag jobbar kväll så är det smidigast så. Arbetspasset förlöpte snabbt. Lagom mycket att göra. Några "mission-impossible", men det minsta jag kunde göra var väl att försöka i alla fall. Det är tanken som räknas ändå...

Varit på möte idag. I en och en halv timme. Fem minuter innan mötet var slut så kom de som bestämde fram till att ingenting av det vi kommit överens om skulle genomföras i alla fall för det skulle tydligen inte spara några pengar. Gillar inte sånt. Massa visioner och flum som ändå inte blir nått. Hade kunnat göra massa vettiga saker på den tiden istället. Menmen, det är inte jag som bestämmer om vad jag har betalt för.

Sängen kallar. Ska drömma om vita stränder och långa drinkar. Och mina *gos* såklart.

*kramis*

//jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
jag har frihet i blicken, precis som du//

Jobba

Sitter och väntar på att jag ska till jobbet. Det är nog enda dåliga saken med att jobba kvällen. Eller, jag blir ju lite ensam ibland, men det går ju att rätta till. Sysselsätter mig med att vara sjuksköterska, kvällar och helger är det jour och just denna perioden är väldigt lugn.

Har haft en egoförmiddag. Sov till nio, läste lite i en bok, satte mig här en stund och drack lite te, tog ett bad. Nu är jag framför skärmen igen och snurrar runt lite. Har anmält mig osm stödperson för behövande människor. Hmm. Kan nog bli spännande.

Suttit och läst massa resedagböcker. Blir så sugen. Hade nog helst velat resa ensam och länge. Helst Asien. Modet är nog det enda som saknas... Jaja, två veckor i januari till att börja med, det blir nog bra. Förra gången vi bokat resa kom en tsunami emellan. Är glad att vi inte hunnit dit.

Grått väder idag, rätt skönt på ett sätt för då kan jag sitta här utan att ha dåligt samvete för att solen skiner ute. Fast hade solen varit framme hade jag nog varit ute...



Får drömma mig tillbaka till Västkusten så blir jag varm.

*kramis*

Inledning...

Skriver aldrig dagbok längre, så detta kanske är alternativet.

Sitter här och känner mig övergiven. Alltid värre att lämnas än att lämna. Blir så tomt. Dofterna är kvar. Disken. En glömd tröja. Tyst.

Sitter och letar info om Thailand, planen är ju att åka dit i januari. Jag vill bara ta en flygstol, men han vill ha allt fixat. Jaja, det ordnar sig nog. Koh Samoi eller Hua Hin. Det blir bra vilket som tror jag.

Ny vecka imorgon. Tiden går så snabbt, snart helg igen. Fast det är nog bra att den går snabbt för då har man väl trevligt, eller?

Får se om jag skriver här igen...



*kramis*

RSS 2.0