Fixelidonat!

Ett glas vin på bordet och datorn i knäet, en kent i fåtöljen. Kan det bli bättre? Vi har hunnit nästan allt vi skulle idag. Bara städa av stugan och plocka lite imorgon, sen är allt fixat! Kan knappt fatta att jag åker till Oslo om en vecka! Ska bli så skoj! 

Morgondagens göromål:

* Ringa dr Bengt och snällt be om tips om vaccinationer och andra bra att ha saker om man ska till Sri Lanka.
* Fira våra mödrar på mors dag. Blommor o presenter fixat!
* Städa av stugan och putsa det sista!
* Njuta av dagen!

Misstänker att jag kommer sitta större delen av förmiddagen i min badenbaden och det är väl helrätt, eller?

Kramkram!

*Jag blir oinspirerad och ledsen av kraven och stressen
Jag har frihet i blicken, precis som du
Här står livet i farstun, så nära inpå
men det är nåt som gnager ändå*

Strandprommenad....

Köttet är grillat o uppätet, salladen likaså! Nu är det bara vin som återstår och det är inte fel alls!

En promenad på stranden, försökte fotografera fåglarna med mitt nya superobjektiv, men de visade bara rumpan för mig! :) Jaja, det blev lite snäckor och stenar till mina ljuslyktor i alla fall, och jag fick ju känna på det inte såååå varma vattent...

Imorgon ska jag till secondhandaffären i Sölvesborg och fynda, var där förra helgen, men då såg jag inte möjligheterna med deras saker... Hoppas de grejerna jag vill ha finns kvar! Ettl litet sängbord och en emaljkruka!

Kramkram!

*Det bultar och slår
Det är tiden som går
Det är landet där allting förvandlas
Som vi jagar och far
efter frågor och svar
här i tider när allt ska förhandlas

Det är väl tanken som räknas ändå
Jag skulle önska att tanken var klar
Hjärter Dam, du kan bädda för två
om du har några drömmar kvar*


Sommarstuga

Det är faktiskt helt underbart att ha en sommarstuga! Mycket bättre än jag nånsin kunde tro! Vi kom i eftermiddags, nu är gräset klippt o trimmat, vattenspridaren står på och grillen är igång. I love it!

Vår trädgård börjar faktiskt likna nått nu. Visserligen ser den mer ut som en skateboardpark än en gräsmatta i platthet, men vad gör väl det? Rom byggdes inte på en dag! Jag har ju faktistk både ett fågel bad och en magnolia, två trädgårdsland och en hortentiabuske. Tack farmor för de något så när gröna fingrarna, tror hon tittar på mig från himlen när jag går runt och trimmar med den efter henne ärvda trimmern!

Nu borde jag verkligen hjäpa söt i köket, han gör sallad och grillar och fixar massvis och här sitter jag!

Puss på er!

*det här är drömmen om semester
himlen den är ännu blå
bästergöken gal i väster
kom gärna hit och hälsa på*

Vuxenpoäng

Två av samtalen är avklarade, bara ett kvar och det kan jag inte ringa förrens ikväll. Har nästan bokat tid för en intervju till mitt examensarbete, det känns bra. Har kollat upp mina praktikplatser till hösten. Det blir förhoppningsvis bra. Har inte fått svar från Sri Lankas ambassad, jag kanske skulle skrivit på engelska?

Nu ska jag läsa på lite om ögats sjukdommar, sen blir det iväg och plocka vuxenpoäng, har nämligen tänkt rösta idag. Galet, men sant. En födesedagspresent ska inhandlas och bilen måste tankas om jag inte ska behöva lifta till k-stad.

Puss på er!

*Vi tar en dag
Ett ögonblick i sänder*

Skjuta upp saker...

Gardinerna är färdigsydda. Alla 7 handväskor som jag använt sista månaden är tömda. Hittade mina solglasögon, plåster och annat som jag saknat i dem! Bara bilnyckel nummer två till SAABen som saknas... Nån som vet var den är?

Har även lyckats mejla till Sri Lankas ambassad och fixat några telefonnummer till människor jag MÅSTE ringa imorgon. Varför skjuter man alltid upp saker? För att det går antar jag...

Nu ska jag sluta upp med mina alfons-fasoner och ska bara gå och lägga mig!

Kramkram!

*Det ska va på vissa vis
Det ger vi fan i givetvis
Vårt palats är ett fullkomligt kaos*

Blocketfynd

Idag har jag gjort två fynd. Började med en secondhandrunda med Angelica, hittade en skinnväska från Stockhlm för 20 kronor! Superfin och luktar frächt! Blev även en födelsedagsfika och runda i garnaffären. Ska minsann sticka en mössa tills nästa vinter!

På hemvängen så fyndade jag igen, ringde på ett objektiv till min kamera igår och idag bar det iväg ut i skogen. För 700 kronor fick jag ett 75-300 Canon zoomobjektiv. Gammalt, men fullt fungerande! Nu kan jag spionera! :-)

Nu är projektet att sy färdigt gardiner till sommarstugans toalett och sen väntar sängen!

Kramkram!


*Och du vet att jag väljer dig
Och jag vet att du väljer mig
Jag vet jag väljer dig varenda gång
Varenda gång*


Utkast: Det blir ...

Det blir inte alltid som man tänkt sig, fick jobba inatt istället för att vara i sommarstugan. Var hos mor o far när jag fick samtalet så alla mina nyinköpta blommor fick mellanplanteras hos dem! :-) Pionér, lobelior och massa andra blommor! *mys*

Fixade min tenta! Bara en kvar! Fick ett sånt lyckorus då jag fick reda på det så att jag inte kunde sova! Får ta och plugga riktigt duktigt till nästa så den går lika bra! Det var rätt roligt faktist, för efter tentan skickade jag ett sms till 118 100 och frågade om jag fixade den. Fick till svar "Klart du fixar den, du är ju grym". Reklamen stämmer alltså!

Inatt ska jag nätshoppa som tröst för att jag sitter här, renskriva föreläsningsanteckningar och plugga lite!

Puss på er!

*My best friend gave me the best advice
He said each days a gift and not a given right
Leave no stone unturned
Leave your fears behind
And try to take the path less traveled by
That first step you take is the longest stride*

Buskar!

Nu har jag grävt upp fem buskar och sen grävt ner dem igen. Jag har blåsor i händerna och jord under naglarna, men det blev finfint! Lite vatten på dem sen så blir det bra!

Idag har jag kört runt massivs. Varit på ekohallen, blomsteraffär, secondhand affär, ica-affär, maxi och så en bomsteraffär till. Jag var nog inte inspirerad att handla, för på den rundan lyckades jag bara åstakomma ett majsbröd och brieost. När jag väl var hemma kom jag på alla saker jag glömt... Träolja, matjord, aceton, mat.... Men, det fixar sig alltid!!

Nu borde jag gå ut och flytta på vatten spridaren så det inte blir en sjö på vägen!

Kramkram!

Tävling

Köpte den supersöta boken *en kärleksförklaring* till söt i julklapp. Vet inte om han eller jag tyckte den var roligast, men det var roligt att sitta och klura ut vad man skulle fylla i.

Nu kan man vinna bland annat den boken hos Glimra förlag. Kolla länken!

Stackars tomater...

Nu har *söt* gått til jobbet så jag har min egotime. Idag innebär detta att äta en knäckemacka, dricka ett glas vin o kolla på hockey.

Har precis gjort livräddningsförsök på mina tomatplantor. De är egentligen i behov av omplantering. Evisan är i behov av motivation. Får se om det blir gjort imorgon.

Morgondagens plan.

* Städa. Dvs göra golvet synligt igen.
* Skriva metoddel i projektplanen. Egentligen prio ett, men rätt osannalikt att det blir av.
* Luncha med Petra.
* Plantera om tomater o basilika.
* Vila inför natten.

Har en svag känsla att det enda som kommer att genomföras är lunchen med Petra, men det är inte så lite det!

Kramkram!

*man får starkare ben i uppförsbacke*

Glassplitter

I morse när jag skulle parkera så var det väldigt massa bilar överallt, men en parkering var ledig, nära och gott om plats så den tog jag! Ibland har man tur, trodde jag.... Min snälla klasskompis upplyste mig dock om att det fanns en anledning till att den var ledig: glassplitter över hela platsen... Vad lärde jag mig av det? Det som verkar för bra för att vara sant är det och det är en jäkla tur att vi har assistansförsäkring! Behövde dock inte använda den... :-)

Har idag redovisat på engelska. Ska helt ödmjukt säga att det nog inte hade gått så mycket bättre även om det varit på svenska. Men, godkänd är jag i alla fall!! Tur att jag inte har så höga krav på mig själv!

Kramkram!

*my life would suck without you*


*söt i tjeckien*

Skruvkork

Kvällen kommer inte gå till historien som den mest effektiva i världshistorien. Resultatet blev en bukett liljekonvaljer och vikt tvätt. Jag har jobbat vidare på min vinflaska Shiraz Mourvedre Viognier. Skruvkork, I like! Visste ni att de sätter skruvkork på de dyraste vinerna för det är för ofta som korkkorkarna är deffekta.

Puss på er!

*lite mat och ett hem, ett glas vin och en vän, allt annat känns så överdrivet*

Svenskt gummi

Nu är jag helt tom i bollen. Sådär tom som man bara kan bli efter en tenta. Tänkte när jag gick ut att jag kunde i alla fall inte pluggat mer och det kändes ju bra. En sak till att bocka av på listan, nu är det bara 35 veckor kvar! :-)

Imorgon är däremot ett värre projekt som väntar, redovisning på engeska... Huga.... Om vad Storbritannien och Sri Lanka gör för att uppnå millenniemålen fyra och fem. Nån som vill veta? Fråga mig! Men, du får svaret på svenska! :-)

Har idag varit på information om utlandspraktiken. Studentsköterskan upplyste oss om att vi minsann skulle ha svenska kondomer med oss om vi hade tänkt sysselsätta oss med några sånna aktiviteter under utlandsvistelsen. Blev det några kvar kunde vi ju sälja dem till det inhemska folket, för kvaliteten på svenskt gummi är mycket bättre än på utländskt! Överflödigt vetande!

Kramis!


*nennie o masse*

Svarta drömmar....

Varför är det så trist att gå upp när klockan ringer? När man inte får sova så kan man... Och tvärt om... Kunde inte somna igårkväll heller även om jag verkligen ansträngde mig för att drömma mina favoritdrömmar, men det blev inte semester på en vit stand, det blev till slut bara svar.

Idag har jag egentligen bara ett mål: plugga. Det finns dock ett bekymmer, jag ska till Karlskrona och lär vara där större delen av dagen och sen komma hem och vara dödstrött och inte göra nått ändå. :-)

Puss på er!

Från Tjuvlyssnat.se

Den enda fördelen med passivt rök är alltså en ogenerad mök

Gröna linjen

En tjej och en kille ~30 är på väg hem efter en kväll på stan. De sitter nära varandra och gullar. Killen börjar sniffa lite på sin skjorta.
Killen: Asså, min skjorta luktar konstigt.
Tjejen böjer sig fram och luktar hon med.
Tjejen: Jag känner inget...
Killen: Men du är ju aktiv rökare. Jag skulle kunna bajsa på mig utan att du kände nåt!








Motivationsbrist

Blev det nått pluggat ikväll? Nä, inte så mycket... Ringde min livlina men hon visste inte heller varför man ska beräkna mängden antibiotika på kroppsyta istället för per kilo när det gäller barn. Nån som har svar?

Känner mig i alla fall glad nu, pratat med mina sötingar och det är bästa lyckopillren som går att få tag i. Sundsvall är trots allt inte så långt borta, inte längre än ett telefonsamtal...

Puss och god natt!

*You got a piece of me
And honestly
My life would suck without you*


Tillbaks...

Lite äldre, lite klokare, lite gladare är jag tillbaks på bloggen. Haft bättre saker för mig en stund. Eller, det var ju det jag inte hade för inget fanns att berätta, men nu försöker jag skaffa lite spänning i livet. :-)

Kvar i Älmhult, hålan håller på att äta upp mig, men jag jobbar ju för fullt på att komma härifrån, har övertygat min bättre hälft så nu är det bara ett jobb till honom vi ska fixa. Jäkla finanskris...

Största anledningen till att bloggen kom upp just idag är att jag har tenta på onsdag och just nu gör allt annat än pluggar. Får väl hoppas att min erfarenhet och att jag inte sov  på föreläsningarna räddar mig.

Såg en fantastisk föreläsning inatt, tycker ni också borde titta: http://www.youtube.com/watch?v=hVimVzgtD6w





Söt och jag i Prag

RSS 2.0