Vad har jag gett mig in på...

...kan man fråga sig... Säkert mitt livs äventyr!

Ikväll har jag verkligen försökt att packa. Snodde en lista av nån på nätet och utgick från den. Resultatet är att min garderob ser ut som kriget och att allt jag ska ha med mig ligger på sängen. Inte i väskan. Snart i väskan kanske... Min mp3-spelare strejkar, så det måste jag fixa, glömt handla några smågrejor, så konsum får sig ett besök senare. Måste kolla tågtider... Jaja, allt ordnar sig... Har inte hittat nått hotell i Colombo heller, men hur svårt kan det va??

Har haft en myshelg, pappa och jag plockade kantareller i fredags... En stund var jag osäker på om vi nånsinn skulle hitta hem igen, men pappa plöjde vägen för mig i urskogen och minsann, vi hittade till bilen! Kantareller fick vi med oss också, riktigt mumsigt! Igår och idag har vi mest slappat... Fikade med Angelica lite, shoppade en kjol och åt räkor på kvällen...

Nu ska jag göra allt jag inte gjort innan idag.

Puss på er!


*mor o far*                 *grill*                          *skogens guld*               *mums*                *poesi*

Update!

Ok, here we go, nu borde jag vara lite stressad över min lilla resa... Men, nä, inte det inte... Sitter här i godan ro och slappar. Igårkväll gick jag o la mig klockan 22, tänkte att jag skulle få nått gjort idag, men när grannarna väckte mig var klockan redan 11 på förmiddagen, så det blev inte så mycket fixat... :) Väckarklocka på imorgon!

Var i Växjö igår och fixade lite, tänkte att jag skulle hitta ett par linnebyxor, men inte det inte... Lite anständiga tröjor blev det, för anständig är bra att vara när man är utomlands. :) Passade även på att fira Uffes 27-årsdag, *grattis*.

På hemvägen testade jag nya GPS:en, den varnar för fartkamror! Det är bra! Hämtade upp lite köpemat och begav mig till skogs, hittade Kent vid en å, han hade fått en fin öring. Förstår mig inte på flugfiske, testade en gång i somras, men det är nog lite för krångligt för mig... Föredrar ett metspö!

Ikväll kollade vi in nya Beck-filmen, helt klart sevärd! Gunvald är min idol, vill också kunna vara så spydig som han! Fixade även några födelsedagspresenter till nära och kära som fyller år när jag är på tur!

Nu är vinet uppdrucket och min läkemedel och äldreuppgift halvfärdig. Får fixa resten imorgon!

Kramkram!

Tisdagmorgon

Snart ska jag till Växjö, först en runda till dr Bengt och ordna malariavaccin, det vill jag ju undvika... :)

I Växjö ska Intersportkillen få visa mig hur min superfina ryggsäck fungerar, han sa att ingenting saknas till den, men jag är nog lite trög och tror att några remmar är puts väck... Vi får väl se vem som har rätt! :)

Försöker ordna upp så mycket som möjligt inför måndag, det är bara 6 dagar kvar nu, sen är det dags! Tror ni jag hittar till Sri Lanka??

Kvar att ordna:

* Organisera upp studierna
* Packa
* Köpa linnebyxor
* Kolla tågtider
* Mejla ambassaden
* Supermysa med Kent

Den sista punkten gör jag helst hela tiden! Bokat biljetter till Beck imorgon, tror ni han blir glad??

Kramkram!!

   
*söt til höger*                     *söt o pappa klockan 05*



Myshelg...

Har nog haft en av de bästa födelsedagarna hittills i helgen! Älskar när hela familjen är samlad! I lördags åkte vi ut i skogen och fiskade kräftor. Mamma och pappa och jag i en båt, de lät som paret som försöker segla i Sällskapsresan, men burarna kom både upp och ner i vattnet, så det gick ju bra! :)

På kvällen grillade vi och myste, en helt fantastisk kväll. Dimman la sig över sjön och det tog en stund att hitta alla flöten. Nästa morgon gick vi upp vid 05 och åkte och drog upp dem igen. När vi försökte få med Rasmus upp då svarade han att vi var dumma i huvudet och han ville sova, sen när vi kom tillbaka undrade han varför vi inte väckt honom.... :)

Igår åts de 67 kräftorna upp tillsammans med västerbottenspaj, ostbricka och sallad. Supermumsigt! Fick massa fina presenter och blommor. Ryggsäcken, kaffe och teburkar från Petit de Desiree eller vad det nu heter, massa spännande oljor och vinäger, 10 kräftburar, en GPS och ett superfint halsband från BJÖRG som det står "You stole my heart" på... Lite snäll kanske jag är i alla fall....

När gästerna åkt tog Kent o jag ett varsitt metspö och satte oss o vid kanalen. Finns det nått bättre än att titta ut över havet?

Dagens plan är att åka en sväng till glassbåten och sen bjuda Kents farmor o farfar på kräftor, låter bra va?

Puss på er!

Checklista

* Rummet städat
* Väskan packad
* Eva nyduschad
* Taxi beställd

Dags att lämna Tromsö!

Kramis!!

Hemåt!!!

Jag är minsann lite impulsiv... Hade bara ett pass inbokat på onsdag och hem på torsdag... Tog tag i mitt liv och bokade om flygbiljetterna och flyger hem imorgon istället! *wee* Henrik fick mitt onsdagspass och han blev glad och jag blev glad. Dock hade de satt upp mig på dagpass imorgon också, men imorse när jag gick hem så stod jag inte där och ingen hade gett besked så det strök jag! Måste komma ihåg att tacka Espen också, för han betalade mellanskillnaden på biljetten! *tacktack*

Har inte sagt nått till söt ännu, han får hitta mig i sängen på onsdag morgon istället antingen blir han rädd, eller glad, hoppas på det sista... :)

Tog mig en tokshoppingtur idag också.

* Halsband från björg
* Två tunikor från Veromoda
* BH o trosor från HM
* Två böcker
* Hårband från glitter

För övrigt är det lugnt i Tromsö, kallt som bara den så det kan hända det blir snö på fjället imorgon... Men då åker jag hem!!!!

Puss på er!!



*grafitti på väg till jobbet*

Söndagkväll

Idag tänkte jag gå upp klockan två. Men, min snoozer fick jobba hårt och klockan kvart över fyra pallrade jag mig upp ur sängen. *nice* Har promenixat en lång runda, 9 kilometer enligt eniro. Råkade gå inom en affär och köpa lite "potätegull".... Lyx!

Söt ringde innan och meddelade att jag fått ett rekommenderat brev!! Wee! Hoppas det är mitt visum!!!

Nu ska jag ta och packa ner mig i sängen, ska bli så skönt att sova!

Puss på er!

Rækor o citron

Jobbajobbajobba! Ibland måste man unna sig saker och idag unnade jag mig rækor. Och en citron! :) Vet ni hur gott det var på en skala??? Supert! Avnjøts med kranvatten och toapapper att torka av mig på! Lyxlir på høg nivå! Rækor och fisk ær typ det enda som ær billigare i Norge æn i Sverige. Så, det ær bara att passa på!

Hoppas att natten blir lugn, æn så længe verkar det lovande.

Puss på er!



*lyxlir*

Min dag....

Vakna, promenera, äta, slappa, jobba. Mmm, så är livet! Sex dagar kvar, sen är det Sverige igen!! Har varit lite duktig inatt och pluggat endel, förberett inför hösten, det ni, det är vuxenpoäng så det skriker om det!

Puss på er!


            
*christine o maria*                       *födelsedagsmuffins*

Fødelsedag...

Idag blir jag 27 år. Ingen åldersnoja. Vill inte bli yngre. Tænk att vara 18 år igen... Njæ, inget før mig, bættre att få bestæmma øver sig sjælv. Vill inte vara utan mina erfarenheter!

Søta Maria och Christine ordnade en surprise middag før mig ikvæll! Lax o potatis, mums! Till efterrætt blev det muffins med fødelsedagsljus i! :) Fick choklad och ett fint kort! Maria hade fixat ballonger och gjort så fint! *tack* Blev riktigt rørd!

Pratade æven med mor o far, de ær søta de! Ska bli skønt att træffa dem snart. Och Bjørne pratade jag också med, han hade æran att væcka mig och tyckte inte alls jag behøvde sova længre! :)

Hoppas på en stilla natt på nevrologen, ser lovande ut æn så længe, ska njuta av utsikten!

Kramkram!

Shopping

Min bror ær tokig. Han meddelade mig imorse att han køpt en ryggsæck till mig! En Hagløfs 65 liter. Och så tyckte førsæljaren att jag skulle ha massa tillbehør, så det køpte han också! Silkelakan, resehandduk, flightbag........... Han ær søt och tokig! Av mig fick han en flytvæst och en arbetsbænk i fødelsedagspresent, kænns som jag måste tænka till riktigt næsta gång det ær dags... :) Jag ær superglad i alla fall, en sak mindre att bekymra sig før!

Jag har också shoppat lite idag...

* En hagløfsryggsæck (Ska begrava min gamla som det ær hål i och dragkedjan ær sønder på)
* En marimekko-nessesær. Supersøt, har suktat efter den længe!
* Två små søta miniburkar från "Desiree de blablabla..."
* Ett pennskrin från Indien.

Supernøjd!

Investerade æven i ett halvt kilo færska rækor som var hur gott som helst! Haft en bra dag!

Hær på nevrologen ær det lugnt, vår søta ryska patient ær på vift och alla andra sover!!

Puss på er!

Resvæska/ryggsæck?

Nattevakt igen, med Tina, hon ær supertrevlig, så det går bra! Vi har sju patienter och alla sover! Utom en, han sitter på røkestua, men dær gør han ju ingen førnær.

Har suttit och læst massa resedagbøcker från Sri Lanka, åhh, alla verkar så nøjda! Detta ska nog bli bra! Måste fixa en ryggsæck bara... Eller ska jag ta resvæskan... Æh, det fixar sig! Ska i alla fall inte ha før mycket packning med mig! :)

Idag vaknade jag av en mardrøm, en sån dær som man vill vakna ur, men det går inte... Det ær pinsamt att sæga vad den handlade om... Ryska maffian førsøkte få mig attt æta ett marsvin... Rått... Hmm.. Undrar hur min hjærna kopplade?

Puss på er!

Lördag....

Lördagkväll i Tromsö, vädret är grått, men på mitt rum är det ljust!

Kramis!

*you´re never gonna be alone from this moment on
uf you ever feel like letting go, I won´t let you fal
you´re never gonna be alone I´ll hold you til the hurt is gone*


Tokya...

...eller nått sånt betyder dimma på norska. Och det ær verkligen dimmigt hær inatt, ser inte 10 meter nær jag går ut på balkongen. Hoppas det blir svalt och skønt imorgon också så jag kan sova! Usch vad elak jag ær mot alla som har semester hær... :)

Hær på jobbet ær det lugnt. Jobbar med trevliga mænniskor. En av dem ær ett gott exempel på att man inte ska dømma någon efter førsta intrycket. Tyckte hon var helt knæpp, otrevlig och en besserwisser nær jag jobbade med henne før ett tag sen. Inatt tycker jag att hon ær riktigt trevlig, men fortfarande en besserwisser. En sak jag behøver jobba på alltså; sluta dømma mænniskor!

Kramkram!

*min ungdom kommer aldrig igen
jag har så mycket førstånd att førlora æn
så jag lovar ingenting, min kæraste væn
det ær ett kort liv*

Rutiner

Så gott som jag sovit idag var länge sen jag sov! Det har inte varit tropiskt varmt idag! *wee*

Jag tror mår bra av rutiner, så nu har jag skapat mig rutiner även här. Har minsann promenerat varje dag sedan jag kom så skönt att komma ut. Det var den rutinen... Måste ju börja nånstans!

Nu ska jag slappa en stund till, sen är det jobb igen. Sju nätter på rad, bra då slipper jag vända på dygnet! :)

Kramis!



*söt i egypten*

Mitt i natten juh!

Inatt har jag lyxlir... Sitter på observationsstuan och har hand om två patienter, det ær visserligen en del pyssel, men det ær inte det som ær lyxet. Det ær utsikten! Det ær som en sån dær ful billig rosa tavla på en solnedgång... Precis så ser det ut, går inte att få rættvist på bild, men det finns i huvudet... Vattnet ær spegelblankt och det ær helt stilla ute.

Okej att det ær bæst hemma, men just nu ær det lite bra hær också.... :)

Kramis!

*If you`re willing to change the world
Let love be your energy
I`ve got more than i need
When your love shines down on me*


Tillbaks till verkligheten...

Vi har haft en myssemester! Verkligen bara slappat! Hade gärna haft några veckor till, det hade inte varit fel...

U2 var helt fantastiskt, vilken upplevelse att sjunga med typ 50 000 människor. Vi satt helt ok, hade några galna fans strax framför oss som dansade hela tiden, det var coolt!

Vallarnas friluftsteater var inte heller fel, har aldrig sett mamma o pappa skratta så mycket! Mycket lyckad present. Skoj att sova i husvagn en gång om året också, det är precis lagom för att fylla min kvot.

Annars har vi mest umgåtts med varandra och andra. Angelica o Dan, familjen Sjöberg, Jenny o Jonas, Ida o Ronald, Mary o Åke, Lena o Lars-Åke, familjen Moberg, Emma o Magnus, grannarna.... Vi har inte lagt typ några pengar på bensin denna semestern, men desto mer på mat! Grillat hur mycket som helst, finns det nått bättre?

Nu är jag tillbax i Tromsö, känns sådär... Men, nu är det bara 15 dagar kvar, tiden går snabbt. Det är inget fel på Tromsö eller avdelningen, det är helt enkelt bara bättre hemma. Visst är det skönt?
Resan hit var dryg, jag hamnade efter två busslaster pensionärer i självincheckningskön i Köpenhamn, det gick inte snabbt.... Sen hamnade jag bakom ett ishockeylag eller nått i Oslo, de hade hur mycket bagage som helst som skulle checkas in. Sen kom jag till Tromsö och här är tokvarmt! Skönt om man inte ska sova på dagarna....

Nu ska jag slappa en stund till och sen är det jobb.




*U2*                                      *vallarna*                           *kent, eddy, john*


*Jag vet att du sover
känner värmen från din hud
bara lukten gör mig svag,
men jag vågar inte väcka dig nu.
Jag skulle ge dig
allting du pekar på,
men bara när du inte hör
vågar jag säga så.
Jag kan inte ens gå
utan din luft i mina lungor.
Jag kan inte ens stå
när du inte ser på
och genomskinligt grå blir jag
utan dina andetag*

RSS 2.0